Ψησταριά κάρβουνου - Κοντοσούβλι χοιρινό μυρωδάτο

Κοντοσούβλια έχουμε κάνει πολλά, όμως πάντα δοκιμάζουμε νέες μαρινάδες και μείγματα μπαχαρικών για να αναδείξουμε ένα κομμάτι κρέατος. Έτσι κι αυτή τη φορά, δοκιμάσαμε λίγα και πολύ αρωματικά μπαχαρικά, φτάνοντας στα άκρα τη γεύση και το άρωμα ενός χοιρινού, που το έχουμε κάνει μικρό κοντοσούβλι και το ψήσαμε με περιστροφή στην ψησταριά μας. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη μαρινάδα. Πάμε να τα δούμε όλα αυτά, αναλυτικά.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1.5 kg χοιρινό (κιλότο, λαιμό)
  • 22 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι μαύρο
  • 3 g κύμινο
  • 1.5 g μπαχάρι
  • 50 ml ξύδι
  • 50 ml ηλιέλαιο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ετοιμάστε το κρέας 3-4 ώρες πριν το ψήσιμο. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια, 5x5 cm περίπου, βάλτε το μέσα σε ένα σκεύος και περιχύστε το πρώτα με το ξύδι. Ανακατέψτε καλά, να βραχούν όλα τα κομμάτια καλά με το ξύδι. Αφήστε λίγο να σταθούν, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το αλάτι με τα μπαχαρικά, προσθέστε και ανακατέψτε. Τέλος, περιχύστε με το ηλιέλαιο και κάντε ένα καλό ανακάτεμα-μασάζ. Σκεπάστε και αφήστε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, το λιγότερο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q A

amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, βάλτε τα κάρβουνα σε σωρό κατά μήκος, όσο και το μήκος που θα χρειαστείτε για το ψήσιμο. Τοποθετήστε στην κορυφή βαμβάκι με οινόπνευμα και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω. Σε 25-30 λεπτά θα έχουν ανάψει εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα στη σκάφη ψησίματος. Αν κάποια κάρβουνα δεν έχουν ανάψει καλά, βγάλτε τα στην άκρη. Ψήστε σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Κριτήριο πάντα, η εσωτερική θερμοκρασία: 65-70°C. Καλύτερα κοντά στους 70°C και με χρώμα ψημένου, για γευστικό και ζουμερό κοντοσούβλι.

Μαζί με τα κοντοσούβλια μπορείτε να ψήσετε και λαχανικά. Συνοδέψτε τα κρεατικά σας με ψητά ή ωμά λαχανικά. Η καλή παρέα είναι απαραίτητη, γιατί το ψήσιμο, καλοί μας φίλοι, είναι επικοινωνία. 

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Ψάρι τόνος - Παραδοσιακός φούρνος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ