Προβατίνα στα κάρβουνα

Τα πρόβεια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένας εκλεκτός μεζές. Ένας εκλεκτός μεζές, ψημένος στα κάρβουνα, στην ψησταριά μας, προσελκύει πάντα τους φίλους. Δεν είναι δύσκολο να ψήσουμε προβατίνα στα κάρβουνα, αρκεί να υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις: καλό κρέας, σιτεμένο από 8-12 ημέρες, σε ψυγείο του χασάπη, και κατάλληλη κοπή του κρέατος σε μπριζολάκια 1,5 περίπου πάχους.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Παϊδάκια πρόβεια από τη νευραμιά μέχρι την σπάλα
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία προετοιμασία πρίν το ψήσιμο. Το αλάτι καλό είναι να μπεί στο τέλος, μετά το ψήσιμο, μαζί με τη ρίγανη. Η αναλογία είναι 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q A

amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Ανάψτε τα κάρβουνα στην ψησταριά. Μόλις ανάψουν καλά, απλώστε τα και βάλτε τα πρόβεια παϊδάκια πάνω σε καθαρή σχάρα. Ψήστε με δυνατή θερμοκρασία. Κάντε γρήγορα γυρίσματα, για σωστό θωράκισμα και απ' τις δυο πλευρές.

Βγάλτε όταν πάρουν χρώμα ψημένου, αλλά προσοχή μην τα στεγνώσετε. Βοηθάει πολύ η χρήση θερμόμετρου, με ζητούμενη θερμοκρασία τους 65-70°C, για καλοψημένο, και 60°C για πιο ζουμερό. Μην τα παραψήσετε, γιατί θα στεγνώσει το κρέας και θα βγεί σκληρό.

Όταν βγούν απ' τη σχάρα, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο για μερικά λεπτά, για να μην χάσουν τα υγρά τους. Ξεσκεπάστε και αλατίστε γενναιόδωρα με το μείγμα αλατιού και ρίγανης που έχετε ετοιμάσει.

Καλή παρέα και κόκκινο κρασί επιβάλλονται. Ντομάτα ψητή και σαλάτες εποχής, μπορούν και είναι καλό να συνοδεύουν πάντα τα ψητά σας.

Καλά ψησίματα σε όλους!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ