H πορεία προς το amber.q

Η αγάπη μας για το ψήσιμο και τις ψησταριές μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε, βήμα-βήμα, τα μοναδικά προϊόντα amber.q

2018

Χρονιά σταθμός. Γυρίζουμε σελίδα, δημιουργώντας το νέο λειτουργικό σήστημα ψησίματος amber.q, με πολλαπλές δυνατότητες ψησίματος, που αλλάζει τα δεδομένα στο ψήσιμο στη φορητή και κτιστή ψησταριά κάρβουνου στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα απίστευτης δουλειάς, σκέψης και πολλών ψησιμάτων.

Ακούγωντας, λοιπόν, πολλές γνώμες, φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα, δημιουργώντας το πρώτο σύστημα ψησίματος που είναι κατασκευασμένο από ψήστες και απευθύνεται σε ψήστες, με την ευχή μας να γίνει σημείο συγκέντρωσης της παρέας. Το ψήσιμο είναι επικοινωνία και όχι απλά ένας αρχέγονος τρόπος μαγειρέματος της τροφής.

Amberq history 2018

2015

Στη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, την πατρίδα μας, παρουσιάσαμε το πρώτο μας μοντέλο, την πρώτη ψησταριά που θα αποτελέσει τη βάση για να φτάσουμε, μετά από πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, στο να δώσουμε κίνηση σε όλες τις περιστροφές μόνο με ένα, αλλά πολύ ισχυρό, μοτέρ.

1 Μαΐου 2015, λοιπόν, ο πρόδρομος του συστήματος ψησίματος amber.q έκανε το πρώτο ψήσιμο και συγκέντρωσε τα βλέμματα των παρευρισκομένων. Πολλοί μοιράστηκαν τη γνώμη τους, κρατήσαμε ό,τι θεωρήσαμε χρήσιμο για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Amberq history 2015

2010

Το πρώτο μας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μηχανισμό περιστροφής σούβλας. Ο τριπλός μας κοχλίας αύξησε τις δυνατότητες ψησίματος των, μέχρι τότε, κτιστών ψησταριών στην Ελλάδα, παρέχοντας, ταυτόχρονα, ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση της σούβλας στις πίσω θέσεις ψησίματος. Σημαντικό πλεονέκτημα, που φροντίσαμε να το έχουν και οι κτιστές ψησταριές amber.q. Την ίδια περίοδο, σκεφτήκαμε να βάλουμε μόνιμο εσωτερικό φωτισμό στις ψησταριές. Παράλληλα, υιοθετήθηκε η σκάφη ψησίματος, εμπνευσμένη από αρχαίους τρόπους ψησίματος, για να έχουμε συγκεντρωμένη τη θράκα αλλά και εύκολη καθαριότητα, κλείνοντας το καπάκι μετά το τέλος του ψησίματος. Μέσα απ' τα παραπάνω, ξεπήδησε η ιδέα του λειτουργικού συστήματος amber.q.

Κάπου εδώ, δημιουργήσαμε το πρώτο, στην Ελλάδα, BBQ - grill forum. Η παρέα, αξιόλογη, όλοι φανατικοί ψήστες, τα θέματα, πάρα πολλά, για το ψήσιμο αλλά και για την κατασκευή ψησταριάς και παραδοσιακού φούρνου. Μέσω της ενότητας “Φτιάξ’το μόνος σου”, δώσαμε πληροφορίες για να κατασκευάσει κάποιος με τα χέρια του τη δική του ψησταριά ή παραδοσιακό φούρνο. Μέσω του BBQ - grill forum, μοιραζόμαστε και λαμβάνουμε ακόμα πληροφορίες. Είναι ο αγαπημένος μας χώρος στο διαδίκτυο και παραμένει ανοιχτός στην παλιά μας σελίδα, όπου θα τον υποστηρίζουμε, με την παρέα να μεγαλώνει. Όλο το παλιό μας σάιτ αποτελεί, πλέον, ένα μεγάλο BBQ - grill forum.

Amberq history 2010

2005

O γράφων τη συνοπτική μας ιστορία, αποδέχθηκε την πρόταση του Ανδρέα Μαλλιώρα, και αγαπημένου αδερφού, να μεγαλώσουν μαζί την προσωπική του επιχείρηση. Εγκατέλειψε την πολυετή επιτυχημένη πορεία του υπεύθυνου πωλήσεων σε μεγάλη εταιρία, εξασκώντας το επάγγελμα του Τεχνολ. Γεωπονίας, που είχε σπουδάσει.

Η πρόταση του Ανδρέα ήταν απλή, ορθή και κοφτή: “Έλα, τώρα, να πάμε μαζί και να μεγαλώσουμε την επιχείρηση. Ή τώρα ή ποτέ!” Ακολούθησα, τότε, το ένστικτο μου και τώρα γράφω, συγκινημένος, την ιστορία μας.

Amberq history 2005

1999

Ο Ανδρέας, πιάνοντας τον παλμό της εποχής του, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες ψησταριές. Άξιος μάστορας από μικρός, κατασκεύασε μόνος του καλούπια και άρχισε παραγωγή. Απίστευτες ώρες δουλειάς, μεγάλη πίστη σ' αυτό που ξεκίνησε, χωρίς καμιά βοήθεια. Όμως, κάποιος πίστευε σ' αυτόν και τον θαύμαζε για την πίστη του και τον αγώνα του. Κάπως έτσι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ο ένας συμπληρώνοντας τον άλλο, και οι στόχοι έγιναν κοινοί και υψηλοί.

Η μεγάλη μας αγάπη για το ψήσιμο και η φιλοσοφία, επίσης, κοινή. Απορρέουν απ' τα βιώματα της παιδικής ηλικίας μας, όπου ο πατέρας μας μάς μάζευε γύρω από μια εστία φωτιάς και έψηνε κάτι απλό, συνήθως. Αλλά αυτό το απλό φαγητό, αυτή η απλή συγκέντρωση, άγγιζε την ψυχή μας. Έτσι, θέλουμε να διαδώσουμε την φιλοσοφία του ψησίματος. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να θυμίσουμε στους άνθρωποι να γεμίζουν, εκτός απ' τα στομάχια τους, και τις καρδιές τους.

Amberq history 1999

ΣΗΜΕΡΑ

Μ’ αυτό το όραμα, δημιουργήθηκε το διαδικτυακό κανάλι μας στο YouTube “Grill philosophy” και ο χώρος στο site μας, με συνταγές και οδηγίες ψησίματος. Η συσσωρευμένη εμπειρία μας στο ψήσιμο και η διαρκής αναζήτηση, θα είναι η εγγύηση για νέες συνταγές, πολύπλοκες, απλές αλλά και επαγγελματικές. Η συγγραφή βιβλίων με συνταγές και οδηγίες ψησίματος θα συνεχιστεί. Οι ψησταριές μας amber.q θα εξελίσσονται πάντα και νέα εργαλεία και τεχνικές ψησίματος θα κάνουν το ψήσιμο εύκολο, ευρηματικό, αγαπητό και προσιτό σε όλους. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε αυτό που αγαπάμε: το ψήσιμο και την καλή παρέα.

Η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ, έχει συνέχεια. Συνέχεια που γράφεται καθημερινά στο κανάλι μας στο YouTube και στον χώρο των συνταγών που δημιουργήσαμε στο site μας. Είμαστε κοντά στον ψήστη, είμαστε κοντά σε όποιον αγαπά το ψήσιμο και την καλή παρέα, είμαστε κοντά σε όλους τους ψήστες του κόσμου και τους προσκαλούμε να δοκιμάσουν και τον δικό μας τρόπο ψησίματος, αγκαλιάζοντας, όμως, και την φιλοσοφία μας.

Το ψήσιμο ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς!

Ο γράφων
Μαλλιώρας Γιώργος

Amberq history today