Κοντοσούβλι χοιρινό σκορδοπικάντικο

Κοντοσούβλι χοιρινό σκορδοπικάντικο, τυλιγμένο σε χοιρινή μπόλια, μια συνταγή για δυνατή γεύση στο κοντοσούβλι, ξεχωριστή απ’ όλες τις άλλες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Ακολουθήστε πιστά τη διαδικασία και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δώσουμε. Μαζέψτε την παρέα σας, ανάψτε φωτιά και απολαύστε μια μοναδική, δυνατή γεύση χοιρινού. Πάμε να δούμε βήμα-βήμα την όλη διαδικασία, από το μαρινάρισμα του κρέατος έως και το ψήσιμο στην ψησταριά μας.

 • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 • 4 kg χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια
 • 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
 • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
 • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
 • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 • 3 g πιπέρι μαύρο
 • 1 κουτ. σούπας ρίγανη γεμάτη
 • 2 πιπεριές κέρατο μεγάλες καυτερές
 • 1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
 • 3 μπόλιες χοιρινές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Μπορείτε να επιλέξετε κρέας χοιρινό από κιλότο, μαζί με το λίπος που έχει το καπάκι. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια 8x8 cm περίπου. Πολτοποιήστε το σκόρδο και έπειτα χτυπήστε το με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, μαζί με 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας. Αφήστε τα λίγη ώρα, ώστε να περάσουν τα αρώματα του σκόρδου στο ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο σκεύος, βάλτε τα κομμάτια του κρέατος και περιχύστε τα με το δυνατό σκορδέλαιο. Κάντε πολύ καλό μασάζ και αφήστε τα για λίγο μέχρι να ετοιμάσετε τα υλικά του υπόλοιπου μαριναρίσματος.

Μέσα σε ένα μπλέντερ, βάλτε το τυρί κρέμα και το στραγγιστό γιαούρτι, το πιπέρι σε σκόνη και τη ρίγανη, ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας και τις καυτερές πιπεριές. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (πολτός). Αφήστε στην άκρη αυτό το μείγμα και προσθέστε τη μουστάρδα στο κρέας. Μετά από ένα καλό μασάζ, προσθέστε το μείγμα που ετοιμάσατε στο μπλέντερ. Κάντε καλό ανακάτεμα-μασάζ για να πάει ο πολτός παντού. Μαρινάρετε για 2-3 ώρες εκτός ψυγείου. Ιδανικά 6-12 ώρες στο ψυγείο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q A

amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Πριν ασχοληθείτε με το σούβλισμα, ανάψτε πρώτα τα κάρβουνα στην ψησταριά σας. Μέσα στη σκάφη ψησίματος, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό, όσο και το μήκος της ψησταριάς σας. Αν είναι εφικτό στην ψησταριά σας να έχετε τη φωτιά στη μέση και κοντά στην πίσω και μπρος σούβλα, τότε σουβλίστε το κοντοσούβλι σε δυο σούβλες και υπολογίστε ανάλογα την ποσότητα των κάρβουνων. Αφού τοποθετήσετε τα κάρβουνα, βάλτε τα προσανάμματα στην κορυφή (βαμβάκι με οινόπνευμα) και τα κάρβουνα θα ανάψουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα από πάνω προς τα κάτω. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, τότε είστε έτοιμοι για ψήσιμο.

Όση ώρα θα χρειαστούν τα κάρβουνα για να ανάψουν, σουβλίστε το κρέας. Κάντε όσο πιο ομοιόμορφο σούβλισμα γίνεται, προσέχοντας για την ομοιόμορφη κατανομή των κομματιών με λίπος. Αφήστε πάνω στο κρέας όση από την ποσότητα του τυριού και του γιαουρτιού μπορεί να συγκρατήσει το κάθε κομμάτι του κρέατος. Όταν τελειώσετε το σούβλισμα, τυλίξτε το κοντοσούβλι με χοιρινή μπόλια σε δύο στρώσεις. Βάλτε πρώτα τη μπόλια μέσα σε χλιαρό νερό να απλώσει και μετά, όπως είναι νωπή, τυλίξτε τη γύρω από τα σουβλισμένα κομμάτια του κρέατος, πιέζοντάς την απαλά, να κολλήσει πάνω στο κρέας.

Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, ψήστε πρώτα σε απόσταση τουλάχιστον 15 cm από τα κάρβουνα, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσαρμόστε την απόσταση που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να δέχεται το κοντοσούβλι την ίδια θερμότητα σταθερά. Για να γίνει αυτό, κατεβείτε πιο χαμηλά όταν πέσει λίγο η θερμότητα που εκπέμπουν τα κάρβουνα. Ψήστε για 3-3,5 ώρες και στο τελευταίο μισάωρο ψήστε σε δυνατή θερμοκρασία. Βγάλτε με εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 80-85°C. Αφήστε το κοντοσούβλι μακριά από τη φωτιά για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, κόψτε καi απολαύστε με την παρέα σας μια μοναδική, σκορδοπικάντικη γεύση. Συνοδεύστε με καλό κόκκινο κρασί και καλή παρέα.

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Σουπιές και γαρίδες με πλιγούρι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ