Η αγάπη μας για το χοιρινό κρέας είναι γνωστή, έγινε όμως ακόμα μεγαλύτερη μετά απ’ αυτό το burger. Δύο γευστικά μπιφτέκια, απόλυτα ζουμερά, ήρθαν και έδεσαν με όλα τα υπόλοιπα υλικά του burger και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα έφτασε πολύ ψηλά. Πάμε να δούμε με κάθε λεπτομέρειες την όλη διαδικασία. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σ’ αυτό το burger.
Για τη σος (επιλογή 1):
Για τη σος (επιλογή 2):
Για τη σαλάτα:
Ψήστε πολύ λίγο την πίτα από καλαμπόκι και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τον κιμά από χοντρή τρύπα (σημαντική λεπτομέρεια) στην μηχανή του κιμά. Φροντίστε το κρέας να είναι πολύ κρύο όταν το κόβετε, περίπου στους 0°C. Μαζί με τον κιμά κόψτε και την πίτα στη μηχανή. Για ομοιόμορφη κατανομή, κόψτε το κρέας και την πίτα σε μικρά κομμάτια πριν το πέρασμα από τη μηχανή.
Ετοιμάστε τα μπαχαρικά μέσα σε ένα γουδί. Προσθέστε σταδιακά και ανακατέψτε. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας και ανακατεύοντας. Ζυμώστε με αναδιπλώσεις και αφήστε στο ψυγείο για δύο ώρες το πολύ.
Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα. Βάλτε προσανάμματα στην κορυφή, γιατί τα κάρβουνα ανάβουν από πάνω προς τα κάτω, χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα. Εάν εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα, τότε σταχτώστε και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία. Στο τελευταίο γύρισμα, βάλτε πάνω το κασέρο και ψήστε και τα ψωμάκια απ’ τη μια πλευρά.
Στήστε το μπέργκερ σας με την εξής σειρά: Ψωμάκι, λίγη μουστάρδα απαλή, σάλτσα πιπεριάς, μπιφτέκι, τυρί, σάλτσα πιπεριάς, λαχανοσαλάτα, λίγη ακόμα σάλτσα πιπεριάς, ψωμάκι
Καλά ψησίματα σε όλους!