Ένα έξτρα υλικό σ’ αυτό το burger από μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα αυτό το burger να είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Μαζί με το μοσχαρίσιο κρέας, προσθέσαμε μεδούλι από μοσχαρίσια κόκκαλα. Όλη η σύνθεση είναι προσαρμοσμένη για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες!
Για τον ζωμό (σε ίδες ποσότητες):
Βράζετε σε σιγανή φωτιά για δυο ώρες μέχρι να μείνει σχεδόν το μισό νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώνετε να πάρετε καθαρό ζουμί. Διατηρήστε στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.
Για το στήσιμο:
Για τη σος:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.
Επιλέξτε μοσχαρίσιο κρέας από ξεκοκκαλισμένη μπριζόλα και μοσχαρίσιο μεδούλι. Αν έχετε δική σας μηχανή κιμά, μπορείτε να αλέσετε σε χοντρή τρύπα 6 mm τον κιμά μαζί με το μεδούλι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και τα μπαχαρικά κατά το πέρασμα του κρέατος απ’ τη μηχανή του κιμά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κόμι γκουάρ, κορν φλάουερ, γάλα ρεγκιλέ, μουστάρδα και ζωμό) κατά το ζύμωμα του κιμά.
Ο κιμάς δε θέλει πολύ ζύμωμα, ζυμώστε μόνο με αναδιπλώσεις. Όταν κόβετε τον κιμά στο σπίτι, ένα πολύ βασικό είναι το εξής: το κρέας να είναι πάρα πολύ κρύο, σχεδόν παγωμένο και σε μικρά κομμάτια. Γι’ αυτό το λόγο, 3-4 ώρες πριν την κοπή του, βάλτε το κρέας κομμένο σε κομμάτια στην κατάψυξη. Πλάστε μπιφτέκια 250-300 γραμ. ή και λιγότερο.
Για τέλειο αποτέλεσμα, ψήστε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των μπιφτεκιών, ψήστε το τυρί, αφού το κόψετε σε φέτες 5 mm και το αλευρώσετε και απ’ τις δυο πλευρές. Τέλος, ψήστε ελαφρά τα ψωμάκια του burger.
Ήρθε η ώρα για το στήσιμο του burger! Στήστε το burger σας με την εξής σειρά: ψωμί, τυρί, μπιφτέκι, σoς, ντομάτα, ρόκα, παρμεζάνα, ψωμί
Είναι ένα απ’ τα καλύτερα μπέργκερ που θα δοκιμάσετε!
Καλά ψησίματα σε όλους, με καλή παρέα!