Burger μοσχαρίσιο με μεδούλι

Ένα έξτρα υλικό σ’ αυτό το burger από μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα αυτό το burger να είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Μαζί με το μοσχαρίσιο κρέας, προσθέσαμε μεδούλι από μοσχαρίσια κόκκαλα. Όλη η σύνθεση είναι προσαρμοσμένη για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1100 γραμ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα
  • 300 γραμ. μεδούλι μοσχαρίσιο
  • 20 γραμ. αλάτι
  • 2 γραμ. μοσχομάχερ
  • 3 γραμ. πιπέρι
  • 5 γραμ. κόμμι γκουάρ
  • 20 γραμ. κορν φλάουερ
  • 10 γραμ. γάλα σκόνη ρεγκιλέ
  • 50 ml ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

Για τον ζωμό (σε ίδες ποσότητες):

  • Μοσχαρίσια πλευρά ξεκοκκαλισμένα
  • Χοιρινά πλευρά ξεκοκκαλισμένα
  • Κόκκαλα από ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα πιπέρια
  • Νερό να τα σκεπάζει

Βράζετε σε σιγανή φωτιά για δυο ώρες μέχρι να μείνει σχεδόν το μισό νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώνετε να πάρετε καθαρό ζουμί. Διατηρήστε στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.

 

Για το στήσιμο:

  • Ψωμάκια για burger
  • Μαστέλο χίου (μαλακό τυρί)
  • Λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε το τυρί πριν το ψήσουμε στη σχάρα
  • 1 ροδέλα ντομάτας
  • Λίγη ρόκα baby
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  •  

Για τη σος:

  • 300 γραμ. μαγιονέζα
  • 1 σφινάκι χυμό λεμονιού
  • 1 γραμ. λευκό πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψημμένο
  • ½ κ.γλ. πάπρικα καπνιστή

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Επιλέξτε μοσχαρίσιο κρέας από ξεκοκκαλισμένη μπριζόλα και μοσχαρίσιο μεδούλι. Αν έχετε δική σας μηχανή κιμά, μπορείτε να αλέσετε σε χοντρή τρύπα 6 mm τον κιμά μαζί με το μεδούλι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και τα μπαχαρικά κατά το πέρασμα του κρέατος απ’ τη μηχανή του κιμά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κόμι γκουάρ, κορν φλάουερ, γάλα ρεγκιλέ, μουστάρδα και ζωμό) κατά το ζύμωμα του κιμά.

Ο κιμάς δε θέλει πολύ ζύμωμα, ζυμώστε μόνο με αναδιπλώσεις. Όταν κόβετε τον κιμά στο σπίτι, ένα πολύ βασικό είναι το εξής: το κρέας να είναι πάρα πολύ κρύο, σχεδόν παγωμένο και σε μικρά κομμάτια. Γι’ αυτό το λόγο, 3-4 ώρες πριν την κοπή του, βάλτε το κρέας κομμένο σε κομμάτια στην κατάψυξη. Πλάστε μπιφτέκια 250-300 γραμ. ή και λιγότερο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q B

amber.q B

ΨΗΣΙΜΟ

Για τέλειο αποτέλεσμα, ψήστε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των μπιφτεκιών, ψήστε το τυρί, αφού το κόψετε σε φέτες 5 mm και το αλευρώσετε και απ’ τις δυο πλευρές. Τέλος, ψήστε ελαφρά τα ψωμάκια του burger.

Ήρθε η ώρα για το στήσιμο του burger! Στήστε το burger σας με την εξής σειρά: ψωμί, τυρί, μπιφτέκι, σoς, ντομάτα, ρόκα, παρμεζάνα, ψωμί

Είναι ένα απ’ τα καλύτερα μπέργκερ που θα δοκιμάσετε!

Καλά ψησίματα σε όλους, με καλή παρέα!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Ελληνικός μουσακάς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ