Burger με λουκάνικο, μια πρωτότυπη ιδέα για burger με γεύση λουκάνικου. Η σύνθεση του μπιφτεκιού έγινε με συνταγή από καρδιτσιώτικο λουκάνικο με πράσο, λουκάνικο απ’ τον τόπο μας. Το burger στήθηκε με πρωτότυπη σως αλλά και σαλάτα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τη σύνθεση του burger.
Σως γιαουρτιού:
Πολίτικη σαλάτα:
Για επάληψη στο ψωμί:
Κόψτε τον κιμά σε χοντρή τρύπα 5-6 mm. Περάστε το πράσο απ’ το μούλτι ή κόψτε το πολύ ψιλό. Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το πράσο με τον κιμά. Ετοιμάστε τα μπαχαρικά και προσθέστε τα κι αυτά σταδιακά στο μείγμα του κιμά. Προσθέστε και ανακατέψτε, για ομοιόμορφη κατανομή. Ζυμώστε τον κιμά με αναδιπλώσεις. Συνεχίστε προσθέτοντας το νερό, το κόμι γκουάρ και τη φρυγανιά και συνεχίστε το ζύμωμα. Κρατήστε τον κιμά για 2 ώρες το ελάχιστον στο ψυγείο. Πριν ανάψετε τη φωτιά, ετοιμάστε τα μπιφτέκια, 150-200 γρ. το καθένα.
Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό. Βάλτε τα προσανάμματα στην κορυφή και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα θα έχουν ανάψει σε 25-30 λεπτά, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας. Ψήστε τα μπιφτέκια σε μέτρια θερμοκρασία. Αν τα κάρβουνα εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα, σταχτώστε ρίχνοντας στρώμα στάχτης στην επιφάνειά τους. Αφήστε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν χρώμα ψημένου και η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 65°C, τουλάχιστον. Στο τελευταίο γύρισμα, προσθέστε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα καλό ελληνικό κασέρι.
Μόλις βγάλετε τα μπιφτέκια, ψήστε στη σχάρα τα ψωμάκια του burger. Στήστε το burger σας με την εξής σειρά: Ψωμάκι, λίγη μουστάρδα με μέλι, μπιφτέκι με λιωμένο κασέρι, πολίτικη σαλάτα, σως γιαουρτιού, ψωμάκι
Απολαύστε το με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα. Καλά ψησίματα σε όλους!