Burger λουκάνικο

Burger με λουκάνικο, μια πρωτότυπη ιδέα για burger με γεύση λουκάνικου. Η σύνθεση του μπιφτεκιού έγινε με συνταγή από καρδιτσιώτικο λουκάνικο με πράσο, λουκάνικο απ’ τον τόπο μας. Το burger στήθηκε με πρωτότυπη σως αλλά και σαλάτα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τη σύνθεση του burger.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800 γρ. χοιρινό από κιλότο με το λίπος του
  • 200 γρ. πανσέτα χοιρινό
  • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 0,25 γρ. μπαχάρι
  • 0,5 γρ. κύμινο
  • 1,5 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 150 γρ. πράσο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 18 γρ. αλάτι
  • 50 ml πολύ κρύο νερό
  • 5 γρ. κόμι γκουάρ
  • 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φέτα κασέρι για κάθε μπιφτέκι στο τελευταίο γύρισμα

Σως γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. αγγούρι τουρσί σε μικρό ζάρι
  • 1 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη

Πολίτικη σαλάτα:

  • 300 γρ. λάχανο λευκό σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. λάχανο κόκκινο σε λεπτές λωρίδες
  • 60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 60 γρ. καρότο στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά
  • 0,5 ρεπανάκι μικρό στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ξίδι λευκό
  • 0,5 κ.γλ. κοφτό καλό αλάτι

Για επάληψη στο ψωμί:

  • Απαλή μουστάρδα με μέλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τον κιμά σε χοντρή τρύπα 5-6 mm. Περάστε το πράσο απ’ το μούλτι ή κόψτε το πολύ ψιλό. Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το πράσο με τον κιμά. Ετοιμάστε τα μπαχαρικά και προσθέστε τα κι αυτά σταδιακά στο μείγμα του κιμά. Προσθέστε και ανακατέψτε, για ομοιόμορφη κατανομή. Ζυμώστε τον κιμά με αναδιπλώσεις. Συνεχίστε προσθέτοντας το νερό, το κόμι γκουάρ και τη φρυγανιά και συνεχίστε το ζύμωμα. Κρατήστε τον κιμά για 2 ώρες το ελάχιστον στο ψυγείο. Πριν ανάψετε τη φωτιά, ετοιμάστε τα μπιφτέκια, 150-200 γρ. το καθένα.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q B

amber.q B

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό. Βάλτε τα προσανάμματα στην κορυφή και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα θα έχουν ανάψει σε 25-30 λεπτά, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας. Ψήστε τα μπιφτέκια σε μέτρια θερμοκρασία. Αν τα κάρβουνα εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα, σταχτώστε ρίχνοντας στρώμα στάχτης στην επιφάνειά τους. Αφήστε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν χρώμα ψημένου και η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 65°C, τουλάχιστον. Στο τελευταίο γύρισμα, προσθέστε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα καλό ελληνικό κασέρι.

Μόλις βγάλετε τα μπιφτέκια, ψήστε στη σχάρα τα ψωμάκια του burger. Στήστε το burger σας με την εξής σειρά: Ψωμάκι, λίγη μουστάρδα με μέλι, μπιφτέκι με λιωμένο κασέρι, πολίτικη σαλάτα, σως γιαουρτιού, ψωμάκι

Απολαύστε το με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα. Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ