Burger κοτόπουλο

Burger κοτόπουλο, ένα ποίημα της γεύσης, έτσι θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Οι λάτρεις του κοτόπουλου θα το αγαπήσουν και θα αποκτήσει μια θέση στα αγαπημένα τους! Το μπιφτέκι έχει καταπληκτική υφή, η σος είναι πρωτότυπη και το όλο στήσιμο μοναδικό και γευστικό. Πάμε να το δούμε αναλυτικά!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 kg κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο με την πέτσα του
  • 20 γραμ. αλάτι
  • 2,5 γραμ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 15 γρ. γάλα ρεγκιλέ (regilait)
  • 10 γρ. κορν φλάουερ
  • 3 γρ. κόμι γκουάρ
  • 4 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γρ. σκόρδο σκόνη γκρανουλέ
  • 2 γραμ. κάρυ απαλό
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό στρόγγυλο (για τον κιμά)
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκος αυγού
  • ⅓ από πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • ~50 γρ. φρυγανιά

 

Για τη σως:

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 2 κ.σ. γεμάτες καλαμπόκι κονσέρβα

 

Για το στήσιμο:

  • 1 φέτα μπέικον στρογγυλό καπνιστό για κάθε burger
  • Πολύ ψιλοκομμένο λάχανο άισμπερκ
  • Ντομάτα σε ροδέλα
  • Παρμεζάνα σε φλύδα
  • Λίγη μουστάρδα απαλή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ξεκινήστε από τον κιμά. Φροντίστε το ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο να είναι πολύ κρύο, σχεδόν παγωμένο κατά το κόψιμό του κιμά. Μαζί με το κοτόπουλο κόψτε το μπέικον, και τις πιπεριές και ζυμώστε τον κιμά κρύο, ξεκινώντας να προσθέτετε τα μπαχαρικά που έχετε ήδη αναμείξει με το αλάτι μέσα στο γουδί. Προσθέστε τα μπαχαρικά ενώ ανακατεύετε. Συνεχίστε με τις σκόνες: κορν φλάουερ, γάλα ρεγκιλέ, κόμι γκουάρ και παρμεζάνα. Ζυμώστε ελαφρά με αναδιπλώσεις. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες πριν πλάσετε τα μπιφτέκια.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q B

amber.q B

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, συγκεντρώστε τα κάρβουνα σε σωρό και ανάψτε με προσανάμματα που θα βάλετε στην κορυφή. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν ανάψουν καλά, απλώστε τα και σταχτώστε για να μειώσετε τη θερμότητα που εκπέμπουν. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία. Πλάστε μπιφτέκια 150-180 γραμ., σε σχάρα πάνω απ’ τα κάρβουνα για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Γυρίστε και ψήστε και απ’ τις δυο μεριές (μέχρι η θερμοκρασία εσωτερικά να είναι στους 65°C. Μετά το τελευταίο γύρισμα, βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη και βάλτε να ψήσετε στη σχάρα το μπέικον σε δυνατή φωτιά. Μόλις ψηθεί το μπέικον, βάλτε το πάνω στην παρμεζάνα και βγάλτε τα μπιφτέκια. Τελευταίο ψήστε στα κάρβουνα τα ψωμάκια. Είστε έτοιμοι για το στήσιμο!

Στήστε το μπέργκερ σας με την εξής σειρά: Ψωμάκι, ένα κουταλάκι γλυκού μουστάρδα, μπιφτέκι, παρμεζάνα, μπέικον, σος, ντομάτα, ψιλοκομμένο άισμπερκ, ψωμάκι.

Καλή παρέα και μπύρα, απαραίτητα!

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Κοντοσούβλι αγριογούρουνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ