Χοιρινό κοντοσούβλι, το ιδιαίτερο

What's Special
Cold, creamy, nutritious and delicious. Perfect smoothie to drink every morning for breakfast this summer.

Χοιρινά κοντοσούβλια σας έχουμε δώσει πολλές συνταγές και πολλές ιδέες, όλες δοκιμασμένες.
Η παρακάτω ιδέα για χοιρινό κοντοσούβλι είναι ιδιαίτερη και απαιτεί λίγο παραπάνω κόπο, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Δώστε βάση στη λεπτομέρεια και πάμε να σας δείξω πώς θα ετοιμάσετε αυτό το ιδιαίτερο χοιρινό κοντοσούβλι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1,5 κιλό χοιρινό κιλότο με το λίπος που έχει το καπάκι του κιλότου
  • 48 γρ. μείγμα καρυκευμάτων Grill Philosophy για χοιρινό
  • 12 γρ. μείγμα καρυκευμάτων Grill Philosophy για σουβλάκι/κοντοσούβλι
  • 150 ml νερό
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 3 γρ. μπούκοβο γλυκό
  • 50 γρ. κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. πράσο (πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1 κουτ. σούπας σέλινο (ψιλοκομμένο)
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • Μπόλια χοιρινή (τύλιγμα κάθε κομμάτι χωριστά)

Σως για το σερβίρισμα:

  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • Κυπριακές πίτες
  • Ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • Κρεμμύδι σε φέτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 5×5 εκ. περίπου. Περιχύστε με το κρασί και ανακατέψτε να πάει παντού και να απορροφηθεί.

Ρίξτε τα μείγματα καρυκευμάτων Grill Philosophy στο νερό και ανακατέψτε καλά να διαλυθούν. Περιχύστε τα κομμάτια του κρέατος και ανακατέψτε καλά κάνοντας μασάζ στο κρέας μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Τέλος, προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε καλά. Καλό είναι η προετοιμασία να γίνει απ’ την προηγούμενη ημέρα ή το λιγότερο 2 ώρες πριν το ψήσιμο.

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό κατά μήκος της σκάφης ψησίματος. Τοποθετήστε προσανάμματα στην κορυφή και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα από πάνω προς τα κάτω, εύκολα και γρήγορα.

Μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα, σουβλίστε το κρέας. Τυλίξτε με την μπόλια κάθε κομμάτι κρέατος, χωριστά, με όση απ’ τη μαρινάδα και τα υλικά έχουν κολλήσει πάνω. Περάστε τα κομμάτια στη σούβλα. Ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 72+ °C.

Βγάλτε και αφήστε να κρυώσουν λίγο. Ψήστε πίτες και γεμίστε τες με κομματάκια κρέας αφού πρώτα βάλετε τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και τη ντομάτα με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Καλά ψησίματα σε όλους!

Close
© 2025 – AmberQ – All Rights Reserved
Close