Χήνα ψητή με σως σκορδαλιά

Η ψητή χήνα είναι ένα ιδιαίτερο και εκλεκτό ψητό κυρίως όταν γίνεται στη σούβλα. Οι χήνες έχουν αρκετό λίπος που βοηθάει στο ψήσιμο αλλά και στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Παλιά, θυμάμαι, την συνόδευαν με μια παραδοσιακή σκορδαλιά με καμμένο αλεύρι, μπόλικο σκόρδο και ξίδι. Το ψήσιμο στη σούβλα θέλει χρόνο, αλλά θα μπορούσε κάποιος να την ψήσει και στον φούρνο, στους 160°C για 3 ώρες και έπειτα για 1 ώρα στους 180°C, μέχρι η θερμοκρασία εσωτερικά να φτάσει στους 85°-90°C. Ακολουθήστε πιστά την όλη διαδικασία μέχρι το ψήσιμο. Εμείς προτείνουμε να ψηθεί στη σούβλα και μόνο αν δεν υπάρχει η δυνατότητα της σούβλας, στην ηλεκτρική κουζίνα. Πάμε να δούμε την όλη διαδικασία για ψήσιμο στα κάρβουνα.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

-

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

-

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q A

amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

-

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Burger χοιρινό κότσι pulled

ΣΥΝΤΑΓΕΣ