Burger χοιρινό κότσι pulled

Burger χοιρινό κότσι pulled. Ένα χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο στον παραδοσιακό φούρνο για ώρες λιώνει, θρυμματίζεται και η γεύση του; Απίστευτα γλυκιά! Μπορεί να δώσει ένα συγκλονιστικό burger. Ο συνδυασμός στο στήσιμο του burger με το υπόλοιπα υλικά και τη σως δημιουργούν ένα γεύμα με θαυμάσια και πρωτότυπη γεύση. Πάμε να δούμε όλη τη διαδικασία.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 3 μεγάλα κότσια χοιρινά
  • 3-4 ψωμάκια του burger
  • 20 γρ. αλάτι
  • 3 γραμ. πιπέρι μαύρο
  • 3 γραμ. κόλιανδρο
  • 4 γραμ. σκόρδο γκρανουλέ
  • 1,5 κ. γλ. ρίγανη
  • 2 μπουκάλια 500 ml μπύρα
  • 1 ποτήρι κρασιού σόγια σως
  • 3 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 2 κ. σ. αλεύρι διαλυμένο στη μπύρα
  • ¾ κρασοπότηρα ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες στα τέσσερα (300 γρ)
  • ½ πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 μικρά κρεμμύδια στα 4
  • 0,5 γρ. μπαχάρι
  • 8 γρ. αλάτι
  • 1 φέτα ροδέλα πορτοκάλι
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο μέτριο (πράσινο)

Για τη σαλάτα:

  • Λάχανο πολύ ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ανάψτε τον παραδοσιακό φούρνο να προθερμανθεί. Όσο διαρκεί η προθέρμανση, προετοιμάστε τα κότσια για ψήσιμο. Ετοιμάστε τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, σκόρδο γκρανουλέ, κόλιανδρο και ρίγανη. Πασπαλίστε μ’ αυτά τα κότσια. Τοποθετήστε τα σε ένα πήλινο σκεύος και ρίξτε μπύρα μέχρι να τα σκεπάσει ως τη μέση. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, σόγια σως, κρεμμύδι, δαφνόφυλλα, σέλινο, αλεύρι και ηλιέλαιο και σκεπάστε το σκεύος.

Στη συνέχεια, ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα πήλινο σκεύος, ξεκινώντας απ’ τη φέτα πορτοκαλιού στη βάση.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ Παραδοσιακός ξυλόφουρνος

Παραδοσιακός ξυλόφουρνος

ΨΗΣΙΜΟ

Όταν ο φούρνος έχει ωριμάσει, μετά την απομάκρυνση της θράκας και η θερμοκρασία του με την ωρίμανση πέσει στους 200°C, φουρνίστε τα κότσια για 4-5 ώρες ή και περισσότερο αν χρειαστεί, ανάλογα με τον παραδοσιακό φούρνο που διαθέτετε και την πτωτική πορεία της θερμοκρασίας μέσα στον φούρνο. Φουρνίστε, ταυτόχρονα, και τη σάλτσα ντομάτας σκεπασμένη για περίπου 2 ώρες. Πρώτα θα βγει η σάλτσα ντομάτας. Αφήστε τη να κρυώσει σκεπασμένη και στη συνέχεια πολτοποιήστε τη με μπλέντερ. Τελευταίο προσθέστε και πολτοποιήστε την πιπεριά Φλωρίνης. Όταν τελειώσετε με την πολτοποίηση, προσθέστε 2-3 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο και ανακατέψτε.

Ψιλοκόψτε, επίσης, το λάχανο και κόψτε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Ανακατέψτε τις πατάτες με λίγο λάδι και ψήστε τες επίσης στον φούρνο στην αρχή, όταν η θερμοκρασία του είναι μεγάλη.

Όταν, μέτα από ώρες αργού ψησίματος, τα κότσια είναι έτοιμα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα απ’ το ζουμί τους. Θρυμματίστε το κρέας, το οποίο μετά από τόσες ώρες ψησίματος θα λιώνει. Ψήστε τα ψωμάκια του burger.

Στήστε το burger με την εξής σειρά: Ψωμάκι, σάλτσα, κομμάτια κρέας από το κότσι (pulled), λίγο ζουμί απ’ το κότσι, πατάτες ψημένες στο φούρνο, λάχανο ψιλοκομμένο, ζουμάκι απ’ το κότσι, ψωμάκι

Ένα burger εξαιρετικής νοστιμιάς που ό,οιό του δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει. Απολαύστε το με κρύα μπύρα και καλή παρέα. Συνίσταται για πολύ ιδιαίτερες συγκεντρώσεις!

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ