Burger αγριογούρουνο

Όταν μας έφεραν κρέας αγριογούρουνου από κυνήγι, το burger ήταν το πρώτο που σκεφτήκαμε. Με μοναδικό μπιφτέκι, άριστα καρυκευμένο, νόστιμο και με πολύ καλή σύνθεση υλικών. Το στήσαμε με μια δροσερή σως γιαουρτιού, πάντα με άρωμα Ελλάδας. Πάμε να δούμε βήμα-βήμα αυτό το ξεχωριστό burger.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 850 γρ. κρέας από μπούτι αγριογούρουνου
  • 150 γρ. λίπος από λάπα (κοιλιά)
  • 20 γρ. αλάτι
  • 1,5 γρ. πράσινο πιπέρι
  • 1,5 γρ. μαύρο πιπέρι
  • 5,5 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 γρ. πάπρικα καυτερή
  • 1 γρ. μπαχάρι
  • 0,5 γρ. κανέλα
  • 1,5 γρ. δενδρολίβανο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κ.γλ. ξίσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γλ. ξίσμα μανταρινιού
  • 10 γρ. κορν φλάουερ
  • 10 γρ. σκόνη γάλα ρεγκιλέ (regilait)
  • 50 γρ. βιολογική πρωτεϊνη σόγιας
  • 1 κ.γλ. γεμάτη σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη φέτα χωμί φρυγανισμένη

 

Για το κρεμμύδι με την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα:

  • 4-5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε μισές φέτες
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
  • 2 χοντρές φέτες χοιρινή καπνιστή μπριζόλα (6 mm πάχος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη (τσακισμένη)
  • ½ σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σως:

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι
  • 1 σφηνάκι απ’το υγρό στο οποίο ήταν η πιπεριά
  • 1 γρ. πιπέρι λευκό
  • 1 ψημμένη μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

-

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q B

amber.q B

ΨΗΣΙΜΟ

-

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Χήνα ψητή με σως σκορδαλιά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ